Az Asztaxanthin miként segíthet növelni fizikai teljesítményt?

 Az Asztaxanthin miként segíthet növelni fizikai teljesítményt?

 

 

 

 Asztaxanthin  növeli a fizikai teljesítményt

 

Az a tény, hogy az Asztaxantin a lazacot élénk vöröses színűvé teszi, nagymértékben megmutatja az antioxidáns hatékonyságát a fizikai teljesítmény fokozása szempontjából.

 

Nehéz edzések és igényes gyakorlatok, például úszás, futás és súlyemelés gyakran a kortizol stresszhormon felhalmozódásához és a metabolikus szabad gyökök fokozott felszabadulásához vezetnek.

 

Ez egy biztos recept az oxidatív stresszre, amely fáradtságot, fáradtságot és fájó izmokat okozhat az edzés alatt és után. A jó hír az, hogy számos tanulmány történt arról, hogy az asztaxantin miként segíthet növelni a kitartást, fokozni a fizikai állóképességet és csökkenteni a fáradtságot az intenzív testmozgások alatt és után.

 

Az előzetes megállapítások és eredmények dicséretesek. Először is, több laboratóriumi patkányokkal és egerekkel végzett tanulmány kimutatta, hogy az asztaxantin elősegítheti a test saját zsírtartalmának felhasználását.

 

Ez nemcsak növeli a kitartást, de csökkenti a csontváz és az izomkárosodás kockázatát is.

 

Az utóbbi megállapítást egy másik, 2004-ben publikált egerekkel kapcsolatos tanulmány támasztja alá. Noha ezen egészségre vonatkozó állítások megállapításához alapos kutatást kell végezni, néhány emberi tanulmány meglehetősen pozitív volt. Vegyük például ezt a 2005-ös tanulmányt. A tudósok úgy találták, hogy az asztaxantin kiegészítése nem csökkenti a sérülések valószínűségét, de elősegítheti a kitartást és az állóképességet.

 

Természetesen számos módon csökkentheti az edzésfáradtságot, és az asztaxantinnal kombinálva alkalmazható. Ezek közé tartozik a fehérje kávé használata, a rendszeres hidratálás, a sok alvás és a vasban gazdag ételek fogyasztása.

 

Forrás:  Asztaxanthin kutatás

 

 

blog comments powered by Disqus