Asztaxanthin - egészségügyi előnyei

Asztaxanthin - egészségügyi előnyei

 

Asztaxanthin erős gyulladáscsökkentő hatása

 

Az Asztaxanthin antioxidánsként:

  • 550-szer hatékonyabb, mint az E-vitamin
  • közel 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin, pedig az egyik legfontosabb vitamin az immunrendszer felerősítésében.
  • Ugyancsak 550-szer gazdagabb antioxidáns forrás, mint a Zöld tea vagy más Katechin.

Ennek fényében egyértelmű, hogy az asztaxantin az egyik legjobb módszer az antioxidánsok bejuttatására a szervezetbe.

Mint már tudjuk, az antioxidánsok fontosak a test számára. Nagy szerepet játszanak az ember fejlődésében, az egészségben és a sportban.

 

EZ A REMEK VEGYÜLET A LEGERŐSEBB GYULLADÁSGÁTLÓ TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZIK.

 

Az asztaxanthin antioxidáns tulajdonságai segítenek megmagyarázni annak egészségügyi előnyeit és állításait, különösen, ha különféle betegségekről van szó, például a rák kezelésére is használják.

Biológiai értelemben az antioxidánsok agilis molekulák, amelyek helyrehozzák a sejtek által okozott káros hatásokat, amelyeket instabil, káros, szabad gyököknek nevezett molekulák okoznak. Ezek a molekulák folyamatosan felszabadulnak az anyagcsere során.

Ne tévesszen meg; a szabad gyököknek is fontos szerepe van a szervezetben. Például, a betegséggel küzdő immunrendszerünk bizonyos szabad gyököket használ a vírusok, baktériumok és más baktériumok elpusztítására, amelyek megpróbálják megfertőzni testünket.

Sajnos a szabad gyökök a jó sejteket is elpusztíthatják. Feltételezhető, hogy finom egyensúly van a szabad gyökök és az antioxidánsok között. Valójában az antioxidánsok, például az Asztaxanthin feladata a szabad gyököket ellenőrzés alatt tartani.

Bármi, ami gátolja ezt az egyensúlyt, oxidatív stresszhez vezethet, amely egy olyan állapot, ami káros lehet a testünkre. Az antioxidánsok a szabad gyökökre hatnak, mivel elektronokat adnak nekik. Ez a folyamat stabil és semlegesíti a szabad gyököket.

Tehát definíció szerint az antioxidánsok visszafordítják a folyamat oxidációját - és így megakadályozzák az oxidatív stressz kialakulását. A tartós oxidatív stressz fokozhatja a rossz egészségi állapot következményeinek kockázatait, ideértve a neurodegeneratív rendellenességeket, a szívbetegségeket és számos rák betegséget.

A szabad gyökök hosszan tartó káros hatása hozzájárulhat az öregedési folyamat felgyorsításához. Mindennapi életünkben számos olyan kockázati tényezőnek vagyunk kitéve, amelyek növelik a szabad gyökök képződését. Néhány életmód és környezeti tényező is ösztönzi az oxidatív stresszt.

 

 

blog comments powered by Disqus