Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Alga allergia ellen!

Hámori Blanka
Alga allergia ellen!

 

 

 

Alga hatásos ellenszere, az allergia ellen

 

Ha érintett vagy allergia-kérdésben, mindenképp olvasd el ezt a cikket, hogy végre megoldást találj a problémádra!

Egyre több az allergiás megbetegedés, főleg a gyerekek körében nőtt meg feltűnően a betegek száma. Ha valaki arra gyanakszik, hogy ő vagy csemetéje azért könnyezik, tüsszög vagy vakarózik, mert allergiás, akkor elsőlépésként elmegy orvoshoz, majd megállapítják a konkrét problémát és a doki felír valamilyen gyógyszert. Úgy gondoljuk, ezzel meg is tettünk minden tőlünk telhetőt. Ha azonban az allergia gyógyszer tényleges megoldás lenne, akkor miért tér vissza minden szezonba, vagy súlyosabb esetben egész évben?! 

Természetesen a gyógyszer nem megoldás, csak tüneteket enyhít. Nyilván ez is sokat számít: ha Te is tudod, milyen mikor naphosszat az orrod  fújod, szemed begyullad és/vagy könnyezel, nehezen kapsz levegőt, a hasad fáj, hányingered van, stb. akkor tudod, hogy a tünetek enyhítése is szinte életmentő.
 

Azonban érdemes tudatosítani, hogy 1-1 gyógyszer szedésével csak a jéghegy csúcsát érintjük. Az alap problémák (a szervezetben felhalmozódott méreganyagok és a tápanyag hiány) még jelen vannak! Ha ezekre megoldást találunk, akkor az allergia-problémájára találtunk megoldást!

 

Méregteleníts!

Lehet vitatkozni azon, létezik-e méregtelenítés, de a Chlorella alga tisztító- és nehézfém-kivezető hatásait komoly tanulmányok bizonyítják - a Hirosima és Csernobili katasztrófa után egyértelműen kiderült, hogy a Chlorella-fogyasztók kadmium és radioaktív anyagok kiürítése az ötszörösére nőtt. Ez az algafajta (amit "zöld vérnek" vagy "méregmágnesnek" is neveznek) a belek falából is kipucolja a lerakódott toxikus anyagokat - a belek fala pedig kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer erőssége szempontjából! Mondanunk sem kell, hogy az immunitás és az allergiás megbetegedések összefüggésben vannak. 

 

Tápanyagokkal a hiányállapot ellen!

A Spirulina nevű algát a WHO "szupertápláléknak" minősítette, mert kiemelkedően sok tápanyagot tartalmaz - 4000 vitálanyagot egész pontosan. (Érdekességképpen: a fokhagyma 234-et, az aloe vera: 275 vitálanyag) Ez óriási segítséget jelent a hiányállapottal küzdő, 21. századi emberi szervezet számára. Ugyanis hiába eszünk sokat, minőségi tápanyagból, vitaminokból, ásványi anyagból és rostokból kevés jut a szervezetünkbe! Vigyünk be ezekből minél többet: pl. a Spirulinával. FONTOS: az algák speciális sejtfala miatt a felszívódásuk 90% feletti, mely egyedülálló az élővilágban! 

 

Kálcium: igen vagy nem?

Az utóbbi években felkapott hír, hogy NE tömjük kálciummal az allergiásokat. Ennek ellenére folyamatosan érkeznek kérdések a Lithotamnium nevű algáról, mely pontosan a kalcium tartalmáról lett híres. Ezzel kapcsolatban azonban muszáj elmondani, hogy a hírek nem a kalcium ártalmasságáról, csupán hatástalanságáról szólnak. VISZONT, ez a fajta alga nagy mennyiségben tartalmaz még sok minden mást is, ami viszont határozottan segíthet allergiás esetekben. Pl: 

- magnézium: az asztmás hörgőgörcsöt csillapítja

- omega 3 zsírsavak: gyulladáscsökkentők, mellékhatás nélkül

- B-vitami: mely (az omega 3-al együtt) a depressziót csökkenti, mely az allergiával néha együtt jár

 

Védd a sejteket!

A Haematococcus Pluvialis algának nem csak a neve izgalmas :) hanem az a tény, hogy a világ leghatékonyabb antioxidánsaként is tartják számon a benne megtalálható asztaxantin tartalmű vegyületet. Ez a vegyület a vér-agy gáton is áthalad, és 50 x erősebb antioxidáns, mint a béta karotin.

 

Hormon működésért felelős: 

 A barna algáknak nincs gyökere, szára vagy virágja. Magas a jód-, kálium-, kalcium- és B-vitamin tartalma. A jód segíti a hormonok egyensúlyát és fenntartja az egészségét. A jódhiány, súlygyarapodást, pajzsmirigyproblémákat és akár kimerültséget okozhat.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a felsorolt 5 alga EGYÜTTESEN, megfelelő arányba keverve az IMUNEX készítményben található meg. Ezek a hatóanyagok nemcsak önmagukban, de egymást támogatva is kifejtik hatásukat.

 

 
blog comments powered by Disqus