Termékek Menü

Algafogyasztás az orvos szemével

Algafogyasztás az orvos szemével

„algafogyasztás az egészségügy egyik legfontosabb része kellene hogy legyen”

 

Az algákkal először Japánban találkoztam. A kint töltött idő alatt azt tapasztaltam, hogy minden étkezéshez fogyasztanak valamilyen algát vagy moszatot. Természetesen nekünk, európaiaknak ezek az ízvilága mondhatnám kissé szokatlan. Egy idő után már vágytam valami európai ízre, elmentem hát a hamburgereshez, de otthagytam a hamburgert, mert annak is algaíze volt.

Úgy döntöttem, utána járok az algaevés mizériának. A kérdésre, miért kell minden étel ízét elrontani, a következő választ kaptam, nem azért esszük mert finom, hanem mert egészséges. Kiderült náluk fejenként több mint 32kg alga fogy el évente, mindannyian rendszeresen fogyasztják. 120 millóan!!! A japán orvosok ajánlják a betegeknek, ők már igazolták az algák egészségre gyakorolt hatásait.

Tudományos munkákból kiderül, az algafogyasztás kiegészíti a vegyes táplálkozást, hiszen tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, zsírsavat, vitamint, nyomelemet, segít megvédeni a szervezetet a csontritkulástól, sugárfertőzéstől, kettes típusú cukorbetegségtől, emlőráktól, prosztataráktól, javítja az allergiás tüneteket, ízületi bántalmakat. Japánban a legalacsonyabb a csecsemőhalandóság, és legmagasabb a várható életkor.

A kint tapasztaltak alapján itthon elkezdtem keresni a lehetőséget az algafogyasztásra, így találtam rá a kapszula formában is kapható, 4 alga keverékből álló termére. Szeretnék eloszlatni egy tévhitet. Gyakran kérdezik tőlem, hogy tényleg csodaszer-e az alga. Természetesen csodaszerek nincsenek, így az alga alapú táplálékkiegészitők sem azok. Egyszerűen csak segít a szervezetünknek egészségünk visszaállításában, immunrendszerünk megerősítésében, anyagcsere-folyamataink visszaállításában.

A modern kor életvitele, táplálkozási szokásaink, életvitelünk, a mezőgazdaság, élelmiszeripar változásai szinte lehetetlenné teszik számunkra, hogy napi rendszerességgel minden vitamint, aminosavat, zsírsavat, ásványi anyagot, nyomelemet megfelelő mennyiségben vigyünk be a szervezetünkbe,így egyáltalán nem az  őrdögtől való gondolat valahogyan  kiegészíteni táplálkozásunkat. A világon megjelent tudományos cikkek és értekezések ellenére nálunk az orvos társadalom idegenkedik a táplálékkiegészítők alkalmazásától.

Néhány kollegámmal összefogva szeretnénk ezen változtatni, azonban ez csak a betegek segítségével sikerülhet. Betegeink nagy része idegenkedik bevallani, ha algát fogyaszt, félve orvosa hozzáállásától. Egyre több betegem fogyaszt algát, egy részük csak prevenció céljából egy részük valamilyen probléma, betegség leküzdését tűzte ki céljául. Régi álmom válik lassan valóra, az algafogyasztás bővülésével részt vállalhatunk a megelőzésben, ami az egészségügy egyik legfontosabb része kellene hogy legyen, bár méltánytalanul mostohán bánunk e kérdéskörrel.  

 

Kérem kollegáinkat, csak a megfelelő irodalom elolvasása után mondjanak véleményt az algaalapú táplálékkiegészitők hatásáról, legyenek megértőbbek azokkal szemben, akik már a megfelelő szakirodalmat áttanulmányozták, és tapasztalatuk alátámasztotta, megerősítette az olvasottakat.

Dr Nagy Ákos György

sebész- gasztroenterológus főorvos  

 

blog comments powered by Disqus
Top Imune alga csomagok
Információk