Alga vagy a tojáshéj?

Csuka György
2017. 07. 01. 11:52:07
Alga vagy a tojáshéj?

 

Lithothamnium alga kalcium forrás, vagy a tojáshéj?

 

Amit olvastam, és hallottam már egyre több helyen, gyűjtsük össze a tojáshéját, ne dobjuk ki, mert nem tudjuk milyen jótékony hatásai vannak.

Mossuk meg alaposan a tojáshéját, őröljük porrá. Tojáshéja gazdag Kalciumban, amely a csontritkulás megelőzésében, fogszuvasodás meggátolásában szerepet vállal, rendszeres fogyasztásával sok betegség megelőzhető. 

 

 

 

A tojáshéj szilárd mészfal, 98 %-a kristályos kalcium-karbonát, szervetlen vegyületek közé tartozik.

Tegyük fel mindennap rendszeresen fogyasztunk tojáshéját. Valójában ez egy célzott vegyület a Kalcium. Amit mindennap azért viszünk be a szervezetbe, hogy a csontozatunk épségét megőrizzük hosszútávon. 

Ehhez viszont hogy a Kalcium érvényesüljön, szükséges K- vitamin, Magnézium ami szabályozza a Kalciumot, hogy a lágy-részekben ne következzen be lerakódás, meszesedés. pl  szívben, artériákban, vesében, bőrön, ízületekben, mellben, hasnyálmirigyben, prosztatában, petefészekben.

Másik elengedhetetlen a D-vitamin, mellette a Magnézium ami a felszívódást, beépülést biztosítja.

Esszenciális zsírsavak, javítják a csonterősséget.

Még számos vegyület ami segít, hogy ne boruljon fel az egyensúly a szervezetben.

Akkor nézzük a tojáshéját ezek tudatában mint Kalcium forrás! Nem elegendő csak magában a Kalcium, hogy épp csontozatunk hosszú távon megőrizzük. Szükséges a többi vegyület is rendszeresen, hogy harmonikusan lássa el a szervezetünket.

Nézzük a felszívódást, minden ehető anyagnak van felszívódása a szervezetben. Nem találtam róla felszívódást hány százalékban szívódik fel a tojáshéj, egy gyógyszerész biztos megtudja mondani. Mivel szervetlen vegyületek közé tartozik, ezt mindenki saját maga döntse el.

Maradjunk a felszívódásnál:

Amit eddig ismertünk legmagasabb felszívódású Kalcium forrás, az osztriga héj, 67% -ban tud felszívódni. Természetes biológiai hasznosíthatósága által egy kiváló Kalcium forrás.

Nézzük az alga mint Kalcium forrást:

Tudom nem a reklám helye, most egy alga komplexet mutatok nektek. Mint mondtam, célzottan nem csak egy vegyületre van szüksége a szervezetünknek. Ebben a komplexben található két alga faj, a négy közül, ami biztosítja a csontok épségét.

 

 

 

Az első alga neve: Lithothamnium természetes szerves Kalciumot tartalmaz. Szemben az elismert osztriga héjjal ami így is kiváló kalcium forrás, a Lithothamnium 96% - ban, a legmagasabb biológiai hasznosultsággal, harmonikusan szívódik fel a szervezetben.

Ezt annak köszönheti, tartalmaz még 32 ritka nyomelemet, pl. jódot, szelént, cinket, kobaltot, réz- és krómot. Fő összetevője még a magnézium, mellette ásványi anyagok, vitaminok, aminosavak, legfőképpen még vasat. 

 

 

 

Második alga neve:  Spirulina ami úgyszintén természetes szerves formában, vitál anyagok tárháza. ( WHO a Spirulinát a legértékesebb teljes értékű tápláléknak nyilvánította a földön)

Tartalmaz magnéziumot, mellette fontos nyomelemeket, ami a Kalcium felszívódásához, beépüléséhez hozzá járul. Spirulina vitálanyag mennyisége még harmonikusabbá teszi, hogy a Kalcium szervezetünkbe hosszú távon megfelelően beépüljön.

A szervezetünknek mindenképp szüksége van Kalciumra.

Azt tudjuk már hogy Ön magában kevés, problémákat okoz a Kalcium.

Mindenképp szükségesek más vegyületek is, ez lehetőleg természetes legyen, mivel hosszú távon kell bíztósítani a csontozatunknak, szervezetünknek, ezeket az létfontosságú elemeket. Ha ebből hiány keletkezik, felborul a szervezetünkben az egyensúly, így betegségek sorozatai alakulnak ki az évek folyamán.

 

 

 

Kérdés ezek tudatában felmerül 

Alga vagy tojáshéj, melyiket választanád?

 

 

 

Kalciumról a forrás:

Jon Barron 


A világ vezető nutraceutical kutatója. Életforma tanácsadó Igazgató, a Baseline of Health® Alapítvány Igazgatósági tag, Egészségtudományi Intézet Szerkesztő, kiadó és előadó.

 

Alga komplex:    IMUNEX Alga komplex öt algát tartalmaz 

                     

 

 

blog comments powered by Disqus