Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Imunex alga szedés, leggyakoribb hibái

Imunex alga szedés, leggyakoribb hibái

 

A leggyakoribb hibák, amit az elmúlt 10 év alatt megtapasztaltunk

 

Mivel én nem csak forgalmazom az IMUNEX algákat, hanem 10 éve fogyasztom is, és mellette a foglalkozom az emberek véleményével, ez legyen akár pozitív akár negatív, ezért kitudom szűrni azt, kik azok az emberek akik szedik az algákat, és még sem történik változás.

Ezt most nagyon egyszerűen írtam le, de igazából itt nem is arról van szól, hogy miért nem történik változás, inkább itt a hibákról van szó, ami miatt nem történik meg a várva-várt pozitív hatás.

 

Leggyakoribb hibák

 

1.- Napi víz mennyiség:

Nem egy esetben előfordult, eltelt három-négy hét és megkérdeztem „hogy érzi magát?” több féle választ kaptam. „Nem érez semmit”, vagy „rosszabbul érzi magát, mint előtte” vagy „kiszárad a bőre, holott előtte is arról panaszkodott mennyire száraz a bőre” ilyen és hasonló válaszokat szoktam kapni. Aztán egy picit beszélgetünk, és rá kérdezek, mennyi vizet iszik naponta? Volt, aki azt mondta kb. 1liter, volt, aki egy pohár vizet naponta. Általában a válaszok annyiból állnak, „nem bírok több vizet inni, nem vagyok szomjas”. Ez a legalapvetőbb hiba! Mert ez alga nélkül is fontos lenne a víz, de algafogyasztás mellet még fontosabb, mivel történik egy folyamat a szervezetben (méregtelenítés) amihez elengedhetetlen. Napi vízmennyiséget mindig elmondom, ami hozzávetőlegesen hosszútávon tartható. Testsúlyt elosszuk 30-al, (pl 90kg : 30 = 3l víz) ennyi vizet igyunk naponta.

 

2.- Kevés a napi bevitt mennyiség:

Ez a másik hiba. Ugyan az a szituáció, jön a kérdés 3- 4 hét után. „Hogy érzi magát?” Választ már tudjátok, „semmi különöset nem érzek”. Aztán kiderül, napi 1 darabot, jobbik esetben 2db-t szed. Egy esetet a sok közül hadd meséljek el: Felhívom 3 hónap után, hogy érzi magát? Persze a válasz a szokásos, „semmi különöset nem tapasztalt.” De felhívta a figyelmem arra, hogy „az anyu is, és az apukája is szedi.” Válaszom: „ennek nagyon örülök, és ők hogy érzik magukat?” Válasz: „náluk sem történt semmi.” Válaszom: „és mennyi van még a dobozból?” Válasz: „még van bőven, háromnegyedig van a doboz.” Erre csak annyit tudtam mondani, szedjétek továbbra is. Hozzá kell tennem az első doboz alga, a felvezetés miatt, egy embernek kb 2 hónapig tart, esetünkben 3 hónap után, még háromnegyedig volt a doboz, és három felnőtt szedte.  A napi javasolt mennyiség nem véletlenül van feltüntetve! Naponta egy felnőtt szervezetnek, 6db kapszulára van kiszámolva, a napi vitálanyag mennyiség. Gyerekeknek kortól függően csökken a mennyiség. Azért nem vitamint írtam, mert nem csak vitaminokat tartalmaznak az algák.

 

3. – Akkor szedi be, amikor eszébe jut:

Ez is egy gyakori hiba! Azt veszem észre ennél az esetnél, hogy lelkesen, felbuzdulva, megveszi és elhatározza, hogy elkezdi fogyasztani az algákat. Eltelik kb 3 hónap, és persze jön a kérdés „hogy érzi magát?” A válasz meg sem lepődök, ugyan az, „nem érez semmi különbséget.” Egy picit beszélgetünk, és megint csak a problémáiról beszél, itt fáj- ott fáj, nem jó a közérzete, állandóan fáradt, végig sorolja az összes baját, és ezt mind nyugodtan végig hallgatom. Miután elmondta rákérdezek, mennyi van még a dobozból, mert három hónap eltelt. Mi volt a válasz! Szerintem tudjátok, „ van, még bőven belőle.”

 

4. – Nem megfelelő mennyiséget fogyaszt:

Ez a mennyiség kérdés akkor következik be, ha olyan jellegű betegsége van, amire nagyobb mennyiséget kell fogyasztani. Súlyos terápiás betegségeknél a megadott mennyiségnél, ami 6db kapszula, magasabb arányban javasolt a fogyasztás 8-10db kapszula. Itt a szervezet azért került ilyen súlyos állapotba, mert le van gyengülve, nincs már védekezése a szervezetnek, nincsenek öngyógyító folyamatok, olyan, mint egy nyitott kapu. Bármi, ki és be, mehet rajta. Ezeket a védővonalakat, öngyógyító folyamatokat kell felerősíteni, magasabb arányban, mint egy egészségesebb, vagy egy krónikus betegnél. Terápiás betegeknél 8-10 db kapszula a javasolt, min.. fél éven keresztül, mellette az étrend szigorú betartása, a betegségére vonatkozóan, és persze a víz mennyiség. Ha az étrendben nem tud az orvos tanácsot adni, kérd ki egy dietetikus véleményét a betegségedre vonatkozóan.

 

5. – Abba hagyja a fogyasztást:

Több oka lehet annak, hogy elkezdi szedni az algákat és abba hagyja.

Az első talán a leggyakoribb hiba: az adott betegségben nem pozitív változást hoz, hanem pont az ellenkező hatást váltja ki. Romlanak az értékek, laboreredmények, és a közérzet is rosszabb, fájdalmak is felerősödhetnek.

Nem ez a jellemző, de itt, akik ezt észlelik, abba hagyják az algafogyasztást, ha nem kapnak előtte kellő információt, tájékoztatást.

Milyen betegségeknél fordulhat elő?

Pl: vérnyomás betegség: előfordul, hogy megemeli 1-1,5 hétre a vérnyomást. Ez kb a 3-4. héten szokott bekövetkezni. Ebben az esetben vissza kell venni az adagot éppen ahol tart, és folytatni tovább.

Ízületi betegség, csontritkulás, reumatikus betegségeknél előfordul, hogy felerősödnek a fájdalmak 1-1,5 hétre. Itt is kb a 3-4 héten szokott bekövetkezni. Itt is ugyan úgy vissza kell venni az adagot, és folytatni tovább.

Általában az érrendszeri betegségeknél fordul elő hogy a laborértékek, romlanak, mivel több kockázati tényezővel jár, több szövődmény is lehet a szervezetben, amiről a beteg nem is tud.  De ez a krízis helyzet, egy átmeneti időszak, mivel az algák dolgoznak a szervezetben. Ilyenkor méregtelenítés zajlik a szervezetben, és több biológiai folyamat, ami a szervezet, sejtek, megújulásáért felelős.

Az emberek meggyőződéssel azt mondják „nem vagyunk egyformák, és ami másnak jó, az nekem nem biztos, hogy jó!” De inkább azt vettem észre az elmúlt pár év alatt, a gondolkodás, amiben különbözünk. Ezért történik meg az, hogy az egyik embernek működnek az algák, a másiknak nem.

De a pozitív az egészben, az elmúlt 10 év tapasztalata, hogy a statisztika visszaigazolja. Többségben vannak azok, akik betartják az egyszerű szabályokat, nekik megváltoztatta az életüket.

 

 

blog comments powered by Disqus