Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Zsír egy sav probléma

 

Zsír egy sav probléma, túlsúly az túl savasodás

 

Dr. Robert O. Young bizonyította, hogy a túlsúly valódi oka a test túl savasodása. Ez Dr. Young talán legismertebb felfedezése.

 

Mi is ez pontosan?

Szervezetünk a zsírsejteket azért hozza létre, hogy semlegesítsék (megkössék) a savas méreganyagokat és megvédjék a létfontosságú szerveket a savaktól, hogy azok ne okozzanak károsodást, hogy ne marják testünket a halálba.

 

 

A zsírok szerepe tehát nagyon fontos: semlegesítik a savakat, amikor a testünk belső környezete nem egészséges.

Megállapítható, hogy a túlsúly a test védekező mechanizmusa a savak ellen.

A zsír ily módon mentheti meg az életünket. A zsír a szervezet válasza egyveszélyesen túlsavasodott állapotra.

Minden embernek 6 alapvető tényezőre van szüksége az emberi élethez:

1) Bizonyosság (a félelem vagy a bizonytalanság ellentéte) A félelem feszültséget eredményez, ez savat termel, ami betegséghez vezet.

2) Identitás

3) Növekedés

4) Szeretet

5) Kapcsolat

6) Értelem

(A legfontosabb emberi szükséglet a szeretet és a kapcsolat. Ha az alapvető szükségleteink megsérülnek, sokszor pótcselekvéshezfolyamodunk, ami magában foglalhatja a testünk számára rossz táplálékokat is.)

A túlsúly lélektani oka a veszteségtől való félelem. A félelem stresszt okoz, a stressz pedig savat termel. Így a túlsavasodás egyik velejárója lehet a túlsúlyosság. A test azért termeli a zsírsejteket, hogy a savak ne öljenek meg minket. Pontosan a zsír az, ami megvéd bennünket a gyors haláltól. Ahhoz, hogy testünknek ne legyen szüksége a túlsavasodás elleni védekező mechanizmus beindítására, lúgosítanunk és energizálnunk kell a vérünket, és a testünk szöveteit bázikus (lúgos) vízzel és zöld táplálékokkal.

A mai civilizált ember táplálkozása 90%-ban savas, és 10%-ban lúgos. Néhány savasító étel pl. a hús, a cukrok, a fehér liszt, feldolgozott élelmiszerek stb. Savas belső környezetben a sejtjeink is fáradtak, betegek, aminek a következménye: alacsony energiaszint, fáradtság, emésztési problémák, túlsúly, ködös gondolkodás/depresszió és fájdalmak.

Az ideális táplálkozás 80% lúgosító és 20% savasító ételből áll. Néhány lúgosító étel pl. a zöld növények, zöldségek, gabonacsírák. A tiszta víz is nagyon fontos, mert a testünk 70%-a víz. Egy lúgos belső környezetben egészséges, energikus sejtek alakulnak ki, aminek a következménye: optimális testalkat, energia és vitalitás, tiszta, élénk szemek, szellemi tisztaság.

Ez az állapot elérhető, ha teszünk érte. Egy lúgos életmód és táplálkozás kialakítása ezért létfontosságú a mindennapjainkban.

Dr. Robert Young

 

 

Lúgosító ételek - Chlorella