7) Az Asztaxanthin segít kezelni a fekélyt

7) Az Asztaxanthin segít kezelni a fekélyt

A fekélyek olyan sebek, lyukak vagy sebek, amelyek a test belsejében alakulnak ki. Nem csak fájdalmasak, hanem gyógyulásukhoz is nagyon hosszú időt igényelnek.

A legtöbb esetben a fekély sokszor megismétlődik, ha a mögöttes okot nem kezelik. Míg a gyomorfekélyek a leggyakoribbak, sok ismert fekélytípus létezik, beleértve a nemi és a szájfekélyeket, a vénás és az artériás fekélyeket.

A gyomorfekélyeket a gyomorban égő érzés. Ehhez hányás, gyomorégés, puffadás, mellkasi fájdalom, hányinger, szüntelen böfögés, és akár hirtelen súlycsökkenés is társulhat.

Az ilyen típusú fekélyek leggyakoribb oka a Helicobacter pylori baktériumok által okozott fertőzés. Orvos felírja az antibiotikumot a bakteriális kolónia megtisztításához, lehetővé téve a fekélyek gyógyulását.

Sajnos az oxidatív stressz a bélben gyakran olyan kedvező környezetet teremt, amely lehetővé teszi a Helicobacter pylori burjánzását. Ez azt jelenti, hogy a gyomorfekélyek sokszor visszatérnek, amíg nem gondoskodnak az oxidatív stresszről. Mint korábban már említettük, az asztaxantin egy erős antioxidáns, amely csökkenti az oxidatív stresszt.

Ha szájon át szedik az Asztaxantint, ez segít a Helicobacter pylori védekezésében. Ez elősegíti a belek falainak védelmét, és megakadályozza a fekély képződését.

A 2012-ben elvégzett egyik vizsgálatban a kutatók az egereket előzetesen asztaxantinnal kezelték, mielőtt gyomorfekélyeket idéztek elő. Az egerekben jelentősen csökkent a gyomorfekély, amikor az asztaxantint a lehetséges fekélyképződés elleni küzdelemre alkalmazták. Ez csökkentette a Helicobacter pylori - a gyomorfekély mögötti baktériumok - számát is.

 

Forrás:

blog comments powered by Disqus