Asztaxanthin segít a szívkárosodásban

Asztaxanthin segít a szívkárosodásban

 

 

 

Asztaxanthin segít a szívkárosodás következményeiben

 

A szívkárosodás gyakoribb, mint gondolná, és számtalan tényező okozza. Az egyik vezető ok a szívroham, a magas vérnyomás vagy a szívelégtelenség. Az Egyesült Államokban becslések szerint évente közel 400 000 szívroham fordul elő kórházi környezetben.

Biztos hallott esetekről, néhány ember túléli a szívrohamot, ám ők nem mindig karosodás nélkül ússzak meg. A szívroham következményei hatással lehetnek az életminőségre, a várható élettartamra és az ismételt szívmegállás lehetőségére.

 

 Az Asztaxantin itt jöhet szóba. Felfedezték az asztaxantin használatát követően, hogy nem csak megakadályozzák a szívkárosodást, rohamot, hanem az utóhatások során is, kiváltják a hatásukat.

A kutyák, nyulak és a patkányok szívroham modelleit bevonó 2004-es tanulmányában a tudósok megállapították, hogy az asztaxantinnal kezelt állatoknál csökkent a szívsejtek károsodása.

 

Az asztaxanthin ugyancsak segíthet helyreállítani a nitrogén monoxid és a peroxinitrit finom egyensúlyát. Az artériák és más véredények belső falán elhelyezkedő endotheliumban fellépő rendellenességek vezető oka a nitrogén monoxid/peroxinitrit egyensúly megbomlása.

Az endotéliumban jelentkező súlyos szövődmények súlyos egészségügyi problémákkal összefüggésben állnak, ideértve a cukorbetegséget, magas vérnyomást, rossz immunrendszert, inzulinrezisztenciát, rákot és az atheroszklerózist. Az endotélium megváltozása szintén fokozhatja a szív károsodását szívroham esetén.

Csökkentve a vér oxidatív stresszét, az asztaxantin elősegíti az endotélium védelmét, ezért „visszafordítja” vagy megakadályozza a súlyos szívkárosodást. Valójában egy, a Nemzetközi Gyógyszerkönyvben (Nanomedicine) 2017-ben közzétett tanulmányban a tudósok megállapították, hogy az asztaxantin segíthet javítani a szív- és érrendszeri károsodásokat.

 

Forrás: Asztaxanthin kutatás

 

 

blog comments powered by Disqus