Asztaxanthin javítja a vérnyomást

Asztaxanthin javítja a vérnyomást

 

Asztaxanthin vérnyomást pozitívan befolyásolja

 

A magas vérnyomás problémája az érrendszeri véráramlással szembeni ellenálló képességgel bír, nevezetesen az artériákban, a kapillárisokban és az erekben.

Minél szűkebbek az erek (olvassa el: az artériák elzáródtak a magas LDL koleszterin vagy trigliceridek miatt), annál magasabb a vérnyomás.

 

A kezeletlen hipertónia fokozott kockázati tényezővé válhat az elhízás, a szívbetegség és akár a stroke esetén is.

Az asztaxantin nagy potenciállal rendelkezik a magas vérnyomás megelőzésében és csökkentésében, valamint a kapcsolódó hatások enyhítésében. És számos tanulmány úgy tűnik, hogy egyetértenek egymással.

 

A magas koleszterinszint a vérben elzárhatja az artériákat, ami a vérnyomás növekedéséhez vezet.

Mint fentebb megállapítottuk, az asztaxantin antioxidánsként hozzájárul a rossz koleszterin csökkentéséhez, és ezért megakadályozza a magas vérnyomást. Az Astaxanthin a magas vérnyomás ellen is küzd, mivel csökkenti a vér oxidatív stresszét és ellazítja az erek falát.

 

A biológiai és gyógyszeripari közleményben 2005-ben közzétett tanulmányban a tudósok megállapították, hogy az asztaxantin használata segíti a nitrogén-oxid (az oxidatív stressz jele) szabályozását és növeli az erek reakcióképességét.

A gyakorlatban a magas vérnyomást csökkentheti: a túlsúly elvesztése, a fizikai aktivitás növelése, az alkoholfogyasztás korlátozása és az egészséges étrend betartása. Ez az életmód megváltoztatásáról szól.

 

Ezekkel a tevékenységekkel együtt az Asztaxantin hatékonyabban képes csökkenteni a magas vérnyomást.

 

Forrás: 

https://www.nhlbi.nih.gov/health-topics/high-blood-pressure

https://www.jstage.jst.go.jp/article/bpb/28/6/28_6_967/_article

https://www.jstage.jst.go.jp/article/bpb/28/6/28_6_967/_article

https://www.cdc.gov/healthyweight/losing_weight/index.html

 

 

blog comments powered by Disqus