Asztaxanthin segít a szívbetegségben

Asztaxanthin segít a szívbetegségben

 

Asztaxanthin szerepe a  szívbetegségben

 

Egyre több kutatás és tanulmány tűnik úgy, hogy az Asztaxanthin szerepet játszhat az egészségmegőrzésében. Ez különösen fontos, tekintettel arra, hogy a szív- és érrendszeri állapotok a világ legfontosabb halálokai.

Csak az Egyesült Államokban 40 másodpercenként szívroham fordul elő, és a szívbetegség évente több mint 630 000 amerikai halált okoz.

 

Magyarországon vezető helyen áll a szív-érrendszeri betegség: 2019.

Ide tartozik a magas vérnyomás, stroke, érelmeszesedés, agyérelmeszesedés, feledékenység, memoriaromlás, agyvérzés, vérrög kialakulása, agyinfarktus, fáradékonyság, nehézlégzés, szívinfarktus, veseelégtelenség kialakulása.   

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, elmondta, szinte minden embernek vannak valamilyen felrakódások a koszorúerén

Óriási szerepet tölt be az emberek életében, hogy az Asztaxantin segíthet megelőzni vagy csökkenteni a szív-érrendszeri betegségek kockázatát.

 Hogyan?

 

Asztaxanthin elősegíti a rossz koleszterin visszaszorítását

A magas LDL (rossz koleszterin) és az alacsony HDL (jó koleszterin) a szervezetben egy rossz kombináció és kockázati tényező a szív-érrendszeri megbetegedésekben.

 

A 2011. évi vak tanulmányban a kutatók megjegyezték, hogy az Asztaxantin hozzájárulhat az elhízott és túlsúlyos résztvevők LDL (rossz koleszterin) szintjének csökkentéséhez 12 hetes használat után. Szintén jelentősen csökkent az oxidatív stressz szint.

 

 

Asztaxanthin szabályozza a vér lipideket

 

Az asztaxantin használata javíthatja az adiponektin és a HDL, a jó koleszterin szintjét is.

A 2010-ben közzétett átfogó tanulmány egyetért. Az astaxantin 12 hetes használata után a magas vérzsírszintű alanyok HDL-szintje jelentősen megnőtt. Javítja a véráramot és a keringést.

 

A hipertóniás patkányokon ( magas vérnyomás kísérlet) bevontak egy 2006. évi tanulmányt, amely kimutatta, hogy az Asztaxantin elősegítheti az artériák falának vastagságát és rugalmasságát.

Az Eureka gondolata itt az, hogy a vegyület elősegítheti a vérnyomás szabályozását és erősíti az artériás falakat a magas vérnyomás miatti szívelégtelenség megelőzése érdekében. Csökkenti a vér oxidatív stresszét.

 

Egy másik 2000 tanulmányban 24 résztvevő vérprofilját vizsgálták az Asztaxantin 14 napos alkalmazása után. Az eredmények azt mutatják, hogy a kiegészítő csökkentheti a vér oxidációját és késleltetheti a véralvadást.

 

Forrás:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21964877/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19892350/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11521685/

 

 

blog comments powered by Disqus