17) Az Asztaxanthin segíthet a férfi meddőségben

17) Az Asztaxanthin segíthet a férfi meddőségben

Nem nagy titok, hogy a meddőség sok fejfájást jelent sok férfi számára. A genetikai problémák, a here trauma, az elhízás és a hormonális rendellenességek a férfiak meddőségének egyik fő oka.

Van azonban rengeteg más rejtett ok.

Például egy 2011. évi tanulmányban Parviz Gharagozloo és kutató munkatársai a Newcastle Egyetem (Új-Dél-Wales, Ausztrália) Reprodukciós Tudományi Kutatóközpontjában találtak szoros kapcsolatot a sperma magas oxidációs stresszszintje és a férfiak meddőségének között. Mint ilyen, a termékenységi szakértők és tudósok aktívan tanulmányozták, hogyan lehetne antioxidánsokat használni a sperma oxidatív stresszének kezelésére, és így gyógyítani a férfiak meddőségét.

Kiderült, hogy az asztaxantint szó szerint az orvos írta fel

Egy 2005-ben közzétett érdekes tanulmány az astaxantin pozitív eredményeit mutatja a férfiak meddőségének kezelésében. 3 hónapos időszakban a kutatók 30 olyan férfit vizsgáltak meg, akinek diagnosztizáltak férfi meddőségét. A kutatási időszak folyamán a tudósok feltűnő és pozitív javulásokat észleltek számos spermiummérőben.

Az asztaxantinnal kezelt férfiak első pozitív eredményei között szerepelt a sperma csökkent halálozása, megnövekedett szám, valamint a vitalitás és a termékenység általános javulása. A vizsgált csoport kis mérete további és átfogóbb kutatásokat indokolttá tette annak biztosítására, hogy az antioxidáns segíthet-e a férfiak meddőségében.

Ennek megfelelően egy másik, 2013. évi tanulmány kimutatta, hogy az asztaxantin hozzájárulhat az „emberi sperma kapacitásának” javításához. Számos folyamatban van az asztaxantinnal kezelt férfiak meddőség kezelési kísérlete.

Forrás:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16110353/

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02310087

 

blog comments powered by Disqus