13) Az Astaxanthin megelőzi és csökkenti a stroke károsodását

2020. 06. 24. 16:39:45
13) Az Astaxanthin megelőzi és csökkenti a stroke károsodását

Az agyvérzést nagy kockázati tényezők közé sorolják.

A megfigyelések szerint, már negyven éves kortól jellemző a felnőtt lakosságnál.

A szívkárosodást okozó szívrohamhoz hasonlóan a stroke káros hatással lehet az agyszövetre, a központi idegrendszerre (központi idegrendszer), koponyamembránokra és sejtekre.

A stroke eseteknek csak 20% -a nem megelőzhető. Mégis, a stroke számos olyan ér megsérülését okozhatja, amelyek az agy több régiójához szállítanak vért. Az oxigén és a létfontosságú tápanyagok megtagadásával az agysejtek általában meghalnak.

Az Asztaxantin kulcsszerepet játszhat a stroke által okozott agykárosodás megelőzésében és csökkentésében.

A véráramlás serkentésével, a vérnyomás csökkentésével, az erek regenerálásával, és az oxidatív stressz enyhítésével működik.

A 2010-ben közzétett egyik érdekes tanulmányban a kutatók megállapították, hogy patkányoknak vagy egereknek nagy adag Asztaxantin adagolása, segítet csökkenteni a stroke-ban alapuló agykárosodást. A kutatás azt is kimutatta, hogy az agykárosodás jelentősen csökken. A tanulmány azt is kimutatta, hogy az asztaxantin kiegészítése csökkenti a nitrogén-oxidáció által okozott neurotoxicitást.

Forrás:  Asztaxanthin kutatások  

 

 

blog comments powered by Disqus