Asztaxanthin csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát

Asztaxanthin csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát

 

 

 Asztaxanthin csökkentheti az Alzheimer-kórt

 

Az Alzheimer-kór egy neurodegeneratív rendellenesség, amely az időskorúak körében rendkívül burjánzóvá vált.

 

Tünetei között szerepel a súlyos emlékezet kihagyás, demencia, zavart, rendetlen viselkedés, gondolkodási nehézség és egyéb mindennapi életüket befolyásoló tünetek.

Minden ötödik demencia esete közül, 4 az Alzheimer-kór okozta? Jelenleg nincs gyógymód ebben krónikus folyamatban.

 

Számos pszichoterápia, gyógyszer és egyéb kezelési lehetőség létezik, amelyek csökkenthetik az Alzheimer-kór előrehaladását, javíthatják az életminőséget és enyhíthetik a tüneteket.

 

Antioxidánsként az asztaxantin csatlakozott az Alzheimer-kórt érintő lehetséges kezelési lehetőségek listájához. Számos folyamatban van tanulmány az asztaxantinnak az Alzheimer-kórokra gyakorolt hatásáról, ám az előzetes eredményekről érdemes pár sort megemlíteni.

 

Például egy 2010-es tanulmányban a tudósok izgalommal fedezték fel, hogy az asztaxantin antioxidáns tulajdonságai hozzájárulhatnak az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatának csökkentéséhez, különös tekintettel a korai kezdetű típusra.

 

Noha a betegséget nem lehet teljes mértékben kezelni, nagyon fontos a betegség kockázatának kitett személyek védelme. Az életmód megváltoztatásával kombinálva a tanulmányok kimutatták, hogy az asztaxantin hatékonyan képes megakadályozni és lassítani az Alzheimer-kóros progresszióját.

 

Ez úttörő, mert az anyag hozzájárulhat a neurodegeneráció csökkentéséhez és a neurológiai funkciók egy részének helyreállításához.


 

Forrás: Asztaxanthin kutatás

 

 

blog comments powered by Disqus