Sajtos töltött csirkemell elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 3 G
4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC, PLUSZ 15 PERC HŰTÉS / FŐZÉSI IDŐ: 30 PERC
A fekete olívabogyó kellemesen sós ízt ad a csirke töltelékének és több szempontból is jó hatással van az egészségünkre. Az olíva gazdag egyszeresen telítetlen zsírokban, antioxidánsokban, vasban, A- és E-vitaminban, így jót tesz a szívnek. A szív- és érrendszeri betegségek kockázata gyakran felmerül a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél, ezért adjunk néhány szem olívát az ételeinkhez.
1 csésze apróra vágott sült piros kaliforniai paprika 56 gramm kecskesajt
4 szem kimagozott, apróra vágott kalamata olívabogyó
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
4 (140 grammos) kicsontozott, lebőrözött csirkemell
1 evőkanál extra-szűz olívaolaj
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
2. Kisebb tálban keverjük össze a paprikát, a kecskesajtot, az olívabogyókat és a bazsalikomot.
3. Tegyük a tölteléket hűtőszekrénybe kb. 15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
4. Mindegyik csirkemellet vágjuk be vízszintesen, hogy zsebet hozzunk létre középen.
5. Tegyük a tölteléket a csirkemelleken vágott zsebekbe, és fa-fogvájóval rögzítsük a széleket.
6. Tegyünk nagy, hőálló sütőtálat a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olívaolajat.
7. Pirítsuk barnára a csirkemelleket mindkét oldalukon (összesen kb. 10 perc).
8. Tegyük a sütőtálat a sütőbe. Süssük a csirkemelleket, amíg teljesen át nem sülnek (kb 20 perc).
9. Pihentessük a húst 10 percig, majd húzzuk ki a fogvájókat, és tálaljuk.
Kalóriatartalom adagonként: 243 kcal; teljes zsírtartalom: 9 g; koleszterin: 88 mg; nátrium: 279 mg; teljes szénhidráttartalom: 3 g; cukor: 2 g; rost: 1 g; fehérje: 35 g