9.470 Ft

ZINZINO VIVA+ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ, 60DB

9.470 Ft
Cikkszám: ZNZVIA
Elérhetőség: 9 db raktáron

1 doboz / 60 db

A Viva+ egy olyan természetes étrend-kiegészítő, amely az affron, a Spanyolországból származó prémium minőségű sáfrány (Crocus sativus L) szabványosított és szabadalmaztatott kivonatának, 5 fajta B-vitaminnak, jódnak és C-vitaminnak a keveréke. A Zinzino Viva+ elsősorban a közérzet javítására szolgál.

Javasolt napi adag: 2 db - elegendő: 30 napig

Gyártó: Zinzino
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Mennyiségi kedvezmény
2 - 3 db vásárlása esetén
18.180 Ft / db
3 - 4 db vásárlása esetén
26.420 Ft / db
4 db felett
34.090 Ft / db

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

A Zinzino Viva+ természetes étrend-kiegészítő, amely az affron, a Spanyolországból származó prémium minőségű sáfrány (Crocus sativus L) szabványosított és szabadalmaztatott kivonatának, 5 fajta B-vitaminnak, jódnak és C-vitaminnak a keveréke.

A Zinzino Viva+ elsősorban a közérzet javítására szolgál.

Kiszerelés: 60 db tabletta

A sáfrány az egyik legdrágább fűszer a világon, mert a betakarítás és feldolgozás nagy részét kézzel végzik. A sáfrányt a különféle mikroorganizmusok és kórokozók (pl. E. coli) jelenléte miatt, használat előtt hővel vagy sugárzással elő kell kezelni. Ezek a kezelések nemcsak a mikrobás fertőzéseket, hanem a bioaktív összetevők tartalmát és a termék minőségét is csökkentik.

Az affron egy új generációs sáfrány kivonat, melynek előállítása során, egy olyan csúcstechnológiai eljárással vonják ki a sáfrányból a hatóanyagokat, amely megsemmisíti a mikrobiológiai szennyeződéseket és javítja a bioaktív összetevők profilját.

Ajánlott napi adag: 

4 éven felüli gyermekeknek: napi 1–4 tabletta. Felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek: napi 1–8 tabletta.

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozást

Tárolás: 

Szobahőmérsékleten, száraz helyen. Gyermekektől elzárva tartandó!

Figyelmeztetés: 

Amennyiben ön várandós, szeretne teherbe esni, az egészségügyi állapota úgy kívánja, vagy gyermeknek adná a készítményt, a szedés megkezdése előtt konzultáljon orvosával vagy védőnőjével!

Tápanyagtartalom 2 tablettában:

  C-vitamin     12 mg     15%*  
  Jód     23 μg     15%*  
  Magnézium     56 mg     15%*  
  Sáfránykivonat (Crocus sativus)**     28 mg    

* a napi ajánlott mennyiséghez mint referenciaértékhez viszonyítva
** affron® – szabadalmaztatott kivonat

A Zinzino Viva+ főbb előnyei

  • Fényűző kényelembe burkolja Önt, feloldja a feszültséget, és segít ellazulni.
  • Természetes módon segíti elő a pihentető, mélyebb alvást.
  • Aluszékonyság és kimerültség esetén segít visszanyerni az éberséget, valamint javítja a koncentrációt, a tanulás hatékonyságát, a memóriát és a gondolkodási folyamatokat.
  • C-vitamint és magnéziumot tartalmaz, amelyek támogatják a idegrendszer megfelelő működését és enyhítik a hétköznapi stresszt.
  • C-vitamint és magnéziumot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a mentális fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez.
  • C-vitamint tartalmaz, amely elősegíti a pozitív hangulat fenntartását.
  • Jódot, magnéziumot és C-vitamint tartalmaz, amelyek támogatják a mentális teljesítőképességet.
  • Jódot és magnéziumot tartalmaz, amelyek támogatják a kognitív funkciók normál működését.
  • Teljesen természetes összetevők, The Vegan Society regisztrációval.

Tudnivalók a Zinzino Viva+ használatáról

Adagolása

Egy adag, vagyis 2 tabletta (amely egyenként 14 mg affron®-t tartalmaz) az ajánlott napi dózis. Az adagolás azonban egyénileg eltérő lehet, így több tabletta is biztonságosan beszedhető.

Mikor vegyük be a Vivát?

A Vivát – az Ön igényeinek megfelelően – reggel, délután vagy este is beveheti. Egyidejűleg vagy különböző időpontokban akár 2 tablettát is bevehet. A tablettákat legjobb étellel együtt bevenni.

Mikor hat?

Az emberek különböző okokból használják a Vivát, ezért mindenki másként reagál rá. Néhány embernél már napokon belül, másoknál csak 3-4 hét elteltével tapasztalható jelentős javulás.

Milyen gyakran?

Néhányan csak stresszes időszakokban, míg mások minden nap szedik a Vivát.

Biztonságos?

A sáfránykivonat toxicitását in vivo és in vitro tesztelték (Abdullaev et al., 2002). A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy a napi 1,0 g sáfránykivonat még biztonságos (ez 70 db Viva tablettának felel meg). Az 5 g sáfránykivonat (ami 350 Viva tablettának felel meg) már mérgező.

Terhesség vagy szoptatás?

Amennyiben várandós vagy szeretne teherbe esni, illetve egészségügyi állapota úgy kívánja, a készítmény szedése előtt konzultáljon orvosával vagy védőnőjével. A sáfránykivonat biztonságos összetevő, de nagy dózisokban (lásd fent) méhösszehúzódásokat okozhat, ami akár vetéléshez is vezethet.

Idővel változhat az adagolás?

A válasz mindig egyéntől függ, de a legtöbben egy hét használat után már érzik a Viva hatását. A Vivát akár hosszabb ideig is szedheti, illetve bármikor abba is hagyhatja.

Gyerekek?

A Viva felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek készült. Mielőtt 12 évesnél fiatalabb gyermeknek adna belőle, konzultáljon orvosával vagy védőnőjével.

Miért kellenek mikrotápanyagok a tablettába?

A Zinzino Vivában található B és C-vitaminok, valamint a jód többféle mentális funkciót támogatnak, ezért az affron®-nal nagyszerű párost alkotnak.

Zinzino Viva+ étrend-kiegészítő

Agyműködés és hangulat

Az agy kémiája nagyon összetett, függ számos tápanyag optimális együttműködésétől, és érzékeny az anyagcsere esetleges egyensúlyzavaraira. Amikor ilyesmi történik, sokféle tünet jelentkezhet. A neuronok egy sor vegyi anyag segítségével kommunikálnak egymással, melyeket neurotranszmittereknek nevezünk. Ezt a kommunikációt – és maguknak a neuronoknak a növekedését és túlélését is – helyi hatású vegyületek, mint például az „agyi eredetű növekedési faktor” (angolul: Brain-Derived Neurotrophic Factor, BDNF) elnevezésű fehérje modulálja.

Stressz és hangulatváltozás esetén változik a neurotranszmitterek szintje és felvétele is, s ez elvezetett olyan gyógyszerek kifejlesztéséhez, amelyek képesek befolyásolni a neurotranszmitterek szintjét. Az pedig, hogy ezek a gyógyszerek lassan és viszonylag kevéssé hatnak, további kutatásokat ösztönzött, amelyek a közelmúltban feltárták, hogy a BDNF és a kapcsolódó tényezők változásai rendkívül fontos szerepet játszhatnak. A sáfrányban található bioaktív szerekről kimutatták, hogy mind a neurotranszmitterek, mind a BDNF működését javítják.

Sáfrány

A sáfrány a világ egyik legdrágább fűszere. Sokfelé termesztik, de mivel a betakarítást és a feldolgozást kézzel végzik, a legtöbb esetben hő- vagy sugárzáskezeléssel kell mentesíteni a mikroorganizmusok és kórokozók, így például E. coli jelenlététől. Ezek a kezelések viszont nemcsak a mikrobiális szennyeződést, hanem a bioaktív komponensek mennyiségét is csökkentik, rontva ezáltal a termék minőségét.

A spanyol sáfrány más! Ezt a spanyol sáfrányt is kézzel is szedik, de a termesztési és betakarítási módszernek köszönhetően nem jelennek meg a mikroorganizmusok okozta kockázatok, és nincs szükség sugárkezelésre. Így az összes bioaktív anyag megmarad a növényben, és a kivont mennyiségek is nagyobbak.

Affron®, az új generációs sáfránykivonat

Az affron® kivonatot olyan csúcstechnológiás eljárással nyerik ki a spanyol sáfránybibékből, amely javítja a bioaktív komponensek profilját. A folyamat során a kivonatot úgy szabványosítják, hogy legalább 3,5% bioaktív Lepticrosalides® vegyületet* tartalmazzon, benne nagy mennyiségben a két fő hatóanyaggal: a Safranallal (0,03–1%) és a Crocinsszal (3,48–8,0%).

Ezek magas aránya különbözteti meg az affron®-t és annak hatásosságát a kereskedelemben kapható összes többi sáfránykivonattól. *A standardizálás nagy teljesítményű folyadékkromatográfiával (High Performance Liquid Chromatography, HPLC) történik, amely eljárás során minden bioaktív anyagot azonosítanak és megmérnek. Az affron® géntechnológiailag 100%-ban hitelesített Crocus sativus L. sáfrányból készül.

Normál kognitív és idegrendszer működés

Idegrendszerünk két fő részből áll: a központi és a a perifériás idegrendszerből. Mindkét rendszer részt vesz az agy és a test többi része közötti ingertovábbításban, lehetővé téve számunkra, hogy megfelelő módon tudjunk lélegezni, látni, gondolkodni és mozogni.

Viva+ C-vitamint, jódot és magnéziumot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez. Emellett a C-vitamin a kognitív funkciók megfelelő működését is elősegíti.

Jobb mentális és pszichológiai állapot

Az esszenciális tápanyagokban tartósan szegény étrend mind mentális, mind fiziológiai szempontból zavarokat okozhat a szervezetünkben. Befolyásolhatja alvásunkat, memóriánkat és koncentrációs képességünket. A Viva+ tartalmaz C-vitamint és magnéziumot, amelyek hozzájárulnak a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez, valamint a normál pszichológiai működéshez, hogy Ön a lehető legjobban érezze magát.

ZINZINO VIVA+ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ, 60DB 9.470 Ft (bruttó) Zinzino termékek ZNZVIA

  

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.