Termékek Menü

Lithothamnium

Vörös alga - kalcium, csontok, bőr, haj, körmök, fogak épsége

 

 

Lithothamnium vörös alga kalcum tartalma miatt a harmadik alga az Imune alga komplexben.

A Lithothamnium a fosszilis vörös algák osztályába tartozik, azonban csak a 19. századtól tartják őket növényként számon. A kis vöröses-lilás alga rendkívül lassan nő, csupán 1 millimétert évenként. Azon tulajdonsága folytán, hogy a tengervízben megtalálható tápanyagokat összegyűjti,

 Lithothamnium kő alga több, mint 32 különleges nyomelemet tartalmaz:

  pl. -    jód

  •  szelén
  •  cink
  •  kobalt
  •  réz  
  •  króm

Ezáltal kiválóan támogatja az emberi szervezet ellátását ásványi anyaggal.

Rendkívül gazdag még ásványi anyagokban, vitaminok, aminosavak és ezenfelül rézben, ami  elsősorban a hemoglobin-képzéshez szükséges.

Magas kalciumtartalma segítségével megelőzi a kalciumveszteséget, valamint csontszövet megtartásában is fontos szerepet játszik. Fő alkotóeleme, a magnézium szabályozza a neuromuszkuláris reakciókat, ezáltal megelőzi a stressz okozta megbetegedéseket és kiegyensúlyozottá tesz.

A Lithothamnium biológiai hasznosíthatósága által rendkívül jól helyettesíti az általunk ismert kalciumforrásokat.

 Lithothamnium kő alga 34 százalékban szerves, természetes kalciumból áll, amelynek szervezetünk akár 96 százalékát is hasznosítja, ha a gyomor ph - értéke 1,5.

Összehasonlításképp: Osztrigahéjnak, amelyet a legértékesebb természetes kalciumforrásként tart számon, a gyomor csak 67 százalékát oldja fel, azaz a biológiai hasznosíthatósága lényegesen alacsonyabb.

A Lithothamnium alga természetes és ezáltal rendkívül jó biológiai felhasználhatósággal rendelkező alkotóelemeit a szervezet egyenletesen és kiegyensúlyozottan veszi fel, ma már bizonyított, hogy a nyomelemek az aminosavakkal kapcsolódva a szervezet által kiválóan értékesíthetőek.

Kiegészítő információk Csontvázunk kétharmada kalciumvegyületekből áll. A kalcium döntően felelős csontjaink szilárdságáért. A csontok rendkívüli szilárdságáról elsősorban nagyon kemény kalcium foszfátkristályok formájában gondoskodik.

Szervezetünk teljes kalciumkészletének 99 százaléka a csontokban található. A vérkeringésben ezzel szemben csak nyomokban található meg az elem. Éppen ezek bizonyulnak azonban létfontosságúnak az idegek és az izomzat zökkenőmentes működéséhez.

Csontritkulás:

Napjaink degenerált, túl kevés tápanyagot tartalmazó élelmiszerei miatt a kalcium hiány igazi problémává vált. Ha a táplálékkal nem juttatunk elég kalciumot a szervezetünkbe, az kénytelen "megcsapolni" a csontok kalciumdepóit. Ennek következtében fogyni kezd a csont szubsztanciája, meggyengül a struktúra és csökken a szilárdság, a csont pedig porózussá és törékennyé válik. Az elegendő mértékű kalciumbevitel a csontok életen át tartó egészségének legfontosabb alapja.  

 

 

Kalcium hiány - Lithothamnium
Lithothamnium, és a betegségek
Lithothamnium, és a betegségek
Lithothamnium vörös alga, 34 százalékban szerves kalcum, szerkezeténél fogva 90 százalék feletti felszívódása, teljesen egyedül álló.
Rendezés: