Termékek Menü

Striák - mit tehetünk velük?

Hámori Blanka
Striák - mit tehetünk velük?

A striák (vagy terhességi / fogyási csíkok) kisebb-nagyobb hegek a bőrön, amit..

 

egy nagyobb hízás-fogyás, vagy terhesség hozhat magával. Sok nő (de egyébként férfi is!) küzd ezekkel az apró csíkokkal, melyeken általában a csodakrémek sem segítenek. Lássuk, miről is van szó és van-e megoldás!

 

Mi az a stria?

A striák tehát hegek: azok a repedések, amelyeket a bőr megfeszülésével szedünk össze: az anyukáknak nem kell bemutatni a terhesség alatt kialakult csíkokat főleg az alhason, esetleg a mellen. De tévedés azt hinni, hogy ezek csak terhesség során alakulhatnak ki! A bőr éppúgy megnyúlik egy nagymértékű hízás következtében, így a combokat és karokat is érintheti a probléma! A testépítőknél (igaz, ott nem a zsír, hanem az izomzat nagymértékű növekedése miatt) alakulhatnak ki striák. Ezek eleinte egész vastag, rózsaszínes-lilás színűek lehetnek, később gyönyházfényűvé válnak. A striák tehát hegek - vagyis attól, hogy lefogyunk, a striák megmaradnak, külső kezelés nélkül! Íme egy fitt has - a striák azonban látszanak:

Striák - megelőzés

Alapvetően persze a legjobb elkerülni a striákat, vagyis a nagy súlybeli kilengéseket, és a bőrnek megfelelő rugalmasságáról gondoskodni: a "terhességi striák elleni krémekként" eladott kozmetikumok ezt hangsúlyozzák, ide sorolható a folyadék bevitel fontossága is. Azonban a tapasztalatok szerint nem mindig egyértelmű az eredményessége a puszta hidratációnak: ha nagy a baba, és lényegesen kitágul a has,

De mi van, ha már kialakult a stria?

A kérdésben még a kozmetikusok és bőrgyógyászok sem találtak egyetlen helyes megoldást, azonban én szeretettel ajánlom a nekem bevált módszert: a szülés után az alhasamon volt rengeteg stria (sajnos közeli képet nem csináltam, mert bevallom nem zavart) amely a nagy fogyásom során szinte teljesen elhalványodott. Az ok természetesen nem maga a fogyás volt, hanem hogy ezt a területet rádiófrekvenciás készülékkel kezeltem. Az én eredményem - a fotó rossz minősége ellenére is - szemmel látható: feszesebb alhas, szinte semmi stria!

...de íme néhány még látványosabb eredmény:

 

Képek forrás: Instagram, Pinterest, www.egeszsegplaza.hu

 

A BYAS testkezelő rendszer egy rádiófrekvenciás készülékből, a hozzátartazó zsírégető-feszesítő krémből áll. Fontos hagnsúlyozni, hogy otthoni készülékről van szó - de kozmetikusok is használják, hiszen professzionális segítséget nyújt! A rádiófrekvenciás kezelés lényege, hogy a mélyreható hő megváltoztatja a zsírsejtek szerkezetét ill. a bőr szövetének szerkezetét. Kattints ide, ha részletesen szeretnéd tudni, miként is működik a BYAS Body Lifter készülék!

 

Kezelhető területek a BYAS Body Lifter készülékkel:

  • comb
  • fenék
  • csípő és derék
  • kar
  • has

Eredmények, beállított funkciótól és kezelések számától függően:

- striák halványodása

- centiben mérhető helyi fogyás

- narancsbőr problémák csökkenése

- feszesebb formák, simább bőr

 

FONTOS: Amennyiben a dekoltázst kezelnéd - feszesítés vagy zsírégetés (pl. toka eltüntetése) céljából - akkor a BYAS Face Lifter, vagyis arckezelő rendszert válaszd! Az arckezelő kisebb kezelő fejjel és egyéb funkciókkal van ellátva, ezért nem ugyanaz a két készülék! Kérdezz minket, ha nem tudod eldönteni, melyik rendszer lehet érdekes a számodra!

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ne feledd, hogy a testkezelő rendszer megvásárlása esetén kozmetikus segít Neked az első kezelésben!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: byas testkezelés stria feszesítés
blog comments powered by Disqus