Melyik alga készítmény a legjobb?

2020. 07. 20. 10:32:35
Melyik alga készítmény a legjobb?

 

Körülbelül 15 éve vannak jelen a Magyar piacon alga készítmények. 
Mielőtt döntést hozunk melyik alga a legjobb, melyik alga készítményt válasszuk, érdemes előtte tájékozódni!
 
 
 
Vannak olyan alga készítmények ami csak egy algát tartalmaz, mint pl a Spirulina.
Ez az alga a legismertebb, és a legtöbben úgy ismerik hogy kék alga. 
Spirulina egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, a legtöbb tápanyagot, vitál anyagot, tartalmazza az összes növény és gyümölcs félék közül. Ezért is vezették be több olyan országba (pl Afrika) ahol az éhezést Spirulinával oldották meg. Ezen felül számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik.
 
 
Másik alga készítmény, ez is egy alga, a Chlorella. Zöld algának is nevezik, vagy zöld vérnek, ez az alga nem annyira közismert mint a Spirulina, de ugyan úgy fontos szerepet tölt be a szervezet egészséges működésében. Ahhoz hogy a tápanyagok, jol szívódjanak fel a szervezetbe, tiszta utat kell biztosítani.
A Chlorella a tisztítás, méregtelenítés példa nélküli mestere. Gyakorlatilag ami szervezetben felesleges azt kivezeti. Pl a nehézfém kivezetés az alap, a zsírrak-tárokban elraktározott méreganyagok, ami pl a fogyást is akadályozzák. Érrendszerre gyakorolt hatása, lerakódások plakkok, vesekő, vesehomok, ezek feloldása kivezetése a szervezetből. Ezért előfordulhat hogy felerősödnek a tünetek, sőt még a nem észlelt betegséget is előhozhatja, ami idővel bekövetkezett volna. Chlorella sejtregeneráló hatású, új szöveteket képes létrehozni, ez az őssejt termelésnek köszönhető, amit részben a Spirulina is elvégez. 
 
 
Lithothamnium coralloides: még nem annyira ismert mint a két említett alga, de ha nem lenne fontos szerepe az egészség fenntartásához nem lenne érdemes megemlíteni. 
Lithothanium collaroides, kő algának is nevezik, a csontok, bőr, haj, körmök, izmok épségért felelős. Széleskörű szerves ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Többek között kalcium, magnézium, cink, vas, réz, kálium, szelén,  stb. Ez is a mindennapi szükséglet szervezetnek, a harmonikus működéshez. 
Amit mindenképp ki kell emelni, ezek az ásványok, nyomelemek, szerves formában vannak jelen, aminek a felszívódása teljesen eltér, a megszokott "készített" vitaminoktól. Ennek az eredménye, nem csak a magas felszívódás, hanem ott van mellette a sok kísérő vitál-anyagok ami segít a beépülésben.
 
 
Haematococcus pluvialis: ebben az algában jelen van az eddig ismert legerősebb antioxidáns, az Asztaxanthin.
Asztaxanthin talán a legismeretlenebb az antioxidánsok közül, inkább a C-vitamint, E-vitamint, Béta-karotint ismerik.
C-vitamin az elhasználódott E-vitamin és béta-karotin regenerációját segíti.
E-vitamin meggátolja a béta-karotin és a C-vitamin oxidációját, míg az E-vitamin és a szelén fokozzák egymás hatását.
Látjuk hogy még az antioxidánsok is együtt működnek jól, mert valamelyik láncszem hiányzik felborul az egyensúly ami kárt is tehet. 
Az Asztaxanthin az nem tud prooxidatív hatást kifejteni, ezért egyedül képes elvégezni azt a feladatot ami hasznos a szervezetnek, nincs szüksége másik antioxidánsra. Az Asztaxantin másképpen működik mint más antioxidánsok, mivel nem elektronokat ad, hanem elveszi azt a szabad gyököktől.  
Nagyon sok kutatás, és klinikai vizsgálat született az elmúlt évek alatt az Asztaxanthinnal.
Az eddig vizsgált  betegségekben akik Asztaxanthint fogyasztottak, áttörő eredményeket értek el a tudósok több betegségben.
 
 
 
  KELP barna alga, jelentősen segíti a  hormonműködést és az anyagcsere folyamatokat. Ez az alga moszat ami talán az egyik legismeretlenebb, de fontos szerepe van szervezet kiegyensúlyozott működésében. Azért sem elhanyagolható, mert a példa mutatja mennyi pajzsmirigy es emésztőrendszeri beteg van. 
  Barna alga tartalmaz vitaminokat, ásványokat, nyomelemeket, ezek közül a jódot, "szerves jódot" aminek fontos szerepe van, a szervezetünk jódhiány pótlására. Sokkal nagyobb baj származik abból hogy jódhiányos valaki, mintha a szükséges jódot beviszi a szervezetbe. Jódra mint nyomelemre, ugyan úgy szükségünk van, mint a napi C-vitaminra-vitaminokra, a napi aminosavakra, napi ásványi anyagokra, enzimekre, nyomelemekre.    
 
 Jódra nemcsak a pajzsmirigynek van szüksége hanem a szerveinknek is. Mint pl a vesék, mellékvesék, máj, hasnyálmirigy, mell, prosztata, herék, gyomor-béltraktus, nyál-és könnymirigyek, szem, bőr, izzadság-mirigyek, szív, agy-központi idegrendszer,  endokrin-mirigyek.
Ezen felüli kismamáknak mikor szoptat, még több jódra van szüksége, mint szoptatási időszakon kívül. 
 
Barna alga az anyagcserét is szabályozza, így optimalizalja a kórosan sovány, és a túlsúlyos egyének testsúlyát. Pajzsmirigy betegeknek csak abban esetben nem ajánlott a barna alga fogyasztása, ha begyulladt fázisban vannak. De több pajzsmirigy beteg tapasztalat is utal arra, hogy a pajzsmirigy betegeknek kisebb adaggal kezdve, fél év elteltével már kimutatható értékeket mutatnak, a betegek állapota javult. 
 
 
Ezeket a felsorolt algákat, külön-külön készítményekben is kaphatóak, de lehet egy dobozba keverve, aminek a fentiek leírtak tükrében egymásra gyakorolt hatása még hatékonyabbá teszi a hatásukat, ezek az alga komplexek.
 
Mint az élet bármely területén, itt is vannak minőségben különbségek, és a legjobbat szeretnénk megvásárolni.
Nehéz választani a kínálat óriási a piacon, nézzük az árát, a mennyiségét, mennyi időre elég. 
Előre nem tudjuk meghatározni hogy a megvásárolt termék, valóban kifejti azt a hatást amit leírásokban, információkban olvasunk róla. 
Ehhez ki kell próbálni hogy megtudjuk! Általában egy terméknek fél évet kell adni, hogy az adott betegségben pozitív változást hozzon. Ha ez nem hoz olyan eredményt, amitől pozitívan megváltozik az egészségünk, akkor az a termék nem tudja azt amit leírtak róla. 
 
 
 
"Melyik alga készítmény a legjobb?" Az az alga készítmény ami leírtak alapján, fél éven belül eredményt tud felmutatni az adott betegségekben. Fél év az egy körülbelüli határ, de ezen belül már jelentkezhetnek a pozitív hatások, ami már 3-4 héten belül is észrevehető, és több esetben volt hogy 1,5-2 hét alatt megszűntek pl a gyulladásos fájdalmak. Ezt alga komplexnél vettük észre, mert több esetben előfordult, hogy az illető fogyasztott szólóban spirulinát, vagy chlorellát, de nem jött az eredmény. 
 
Pár tényt azért tudomásul kell venni! Valakinek semmilyen panasza nincs az alga fogyasztás közben, jól érzi magát, panaszok enyhülnek, idővel normalizálódnak a negatív értékek. De vannak akiknek a detox hatás, és a regeneráló hatás miatt felerősödnek a panaszok. Ez nem betegség, nem beteg lesz, hanem a folyamat, a méregtelenítés, a regenerációs folyamatok része. A szervezete beteg, és ha ezt nem is tudta, ez előbb, vagy utóbb ki is jött volna, csak ezt az eseményt felgyorsították az algák. Semmi mást nem kell tenni az adagból visszavenni a felére, a tünetek elmúlnak.. 
Az- az alga készítmény a legjobb, ami pozitív változást hoz a betegségben, és ezt hosszú távon fenn tudja tartani!
 
 
Én tíz éve fogyasztok algákat, alga komplexet, most jelenleg az IMUNEX Alga komplexet fogyasztom, amit bátran merek ajámlani, mivel nem csak leírás van róla, nem csak összetétel, nem csak minőségi engedély, hanem több tapasztalat is született amit a betegek mondtak el.  Itt olvashatsz mások tapasztalatairól is
 
 
 
IMUNEX Alga komplex öt algát tartalmaz
Összetevői:
- Spirulina platensis
- Chlorella vulgaris
- Lithothamnium Corallioides - 
- Haematococcus Pluvialis Astaxanthin -  6 mg (forgalomban a legmagasabb astaxanthin tartalmú alga komplex)  
- KELP Barna alga 
 
 
 
IMUNEX Alga komplex: összetevői
 
 
 
Transzplantált, szerv-átültetett betegeknek az IMUNEX Alga komplex nem javasolt, az erős immunerősítő hatása miatt. 
 
 
 
blog comments powered by Disqus