Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Örökletes - veleszületett rendellenességek

Örökletes - veleszületett rendellenességek

 

Örökletes - veleszületett rendellenességek lelki betegségek

 

VELESZÜLETETT RENDELLENESSÉGEK

A rendellenesség lehet egy szervi gyengeség, valaminek a hiánya, elváltozás vagy egy testi, szervi funkció elvesztése. A rendellenességgel született embernek élete során nagy kihívásokkal kell megküzdenie, ezért fontos megvizsgálni, hogy melyik testrészt érinti ez a probléma. A hiányosság lehet olyan, a szüleim által megélt, nem megoldott, konfliktustól terhes helyzetek eredménye (abból az időből, amikor még embrió voltam, vagy még korábbról, a nagyszüleim, vagy dédszüleim idejéből), amelyet újra megélek azért, hogy integráljam azokat, és tanuljak a rendellenességhez kapcsolható, adott leckéből.

ÖRÖKLETES BETEGSÉGEK

A genetikai rendellenességet vagy genetikai betegséget egy vagy több gén abnormális kifejlődése okozza. A hibás géneket gyakran a szülőktől örököljük, és a kialakult kórképet öröklődő megbetegedésnek nevezzük. Ez megtörténhet akkor, ha a recesszíven öröklődő hibás gén mindkét szülőben megtalálható, vagy ha a betegséget okozó gén domináns.

Ha öröklődésről beszélünk, lelki eredet tekintetében inkább arról van szó, hogy a szülők, a nagyszülők gondolatai, érzelmei vagy belső konfliktusai nem lettek megoldva. Például, ha azt mondom, hogy a mi családunkban a cukorbetegség örökletes, mivel a nagyapám, apám is ebben szenvedett, és én is diabéteszes vagyok, akkor ez inkább azt jelenti, hogy a nagyapám mélységesen szomorú volt (a szomorúság a cukorbetegség metafizikus oka), ahogyan az apám, és én is. Tehát nem szabad azt hinni, hogy az örökletes betegségekre nem tudunk hatással lenni. El kell kezdenem megkeresni a módját a gondolataim, érzelmeim megváltoztatásának, vagy az ehhez a betegséghez vezető belső konfliktus megoldásának. Nem felejtem el, hogy a betegség egy személyes tanulságra, tudatosításra való rátalálást segít elő, közben nem feledkezem el arról sem, hogy a gondolataimat és érzelmeimet érintő betegségem metafizikus oka az egyik vagy a másik szülőmnél, vagy egyszerre mind a kettőnél keresendő. Bár ők nem feltétlenül „fejlesztették ki" magukban az adott betegséget.

 

 

blog comments powered by Disqus