Mell - mellkasi problémák

Mell - mellkasi problémák

Mell - mellkasi lelki betegségek

 

MELL (általában)

Egy nagy mellekkel rendelkező ember (legyen az nő, vagy akár férfi) gyakran már egészen serdülőkora óta úgy érezheti, anyáskodnia kell mások felett azért, hogy szeressék. Még akkor is, ha tényleg jól tudok másokról gondoskodni, rájövök, hogy gyakran azért viselkedem így, mert félek az elutasítástól és úgy érzem, csodálnak ezen tulajdonságomért, és így kivívhatom az engem körülvevő emberek elismerését. Ezzel ellenkezőleg, ha kis melleim vannak, akkor lehetséges, hogy kételkedem anyai képességeimben, vagy állandóan azt érzem, be kell bizonyítanom, hogy jó anya vagyok. A bal mell inkább az anyaságom érzelmi oldalát jelképezi, amíg a jobb mellem a családanyaként megélt vagy a társadalomban betöltött női szerepemmel kapcsolatos kötelességeimre, felelősségeimre utal. Ha a melleim puhák, löttyedtek és lógnak, akkor meg kellene tanulnom keményebbnek, határozottabbnak lenni a beszéd- és cselekvésmódomban. A mellek a nőnél a nőiességet is jelképezik. Gyakran túl nagy csodálat veszi körül ezt a testrészt. A mellek megjelenése a nővé válást kezdetét jelenti. Ez számos reakciót vált ki a nőkből. Attól félek, hogy szexuális vonzódás tárgyává válok, hogy kigúnyolnak. Szégyenérzetet, zavart is érezhetek. Az is lehet, hogy nem akarok gyereket, mivel ez tudatosan vagy tudat alatt egy múltbeli sokkra, sérülésre emlékeztet. Talán azzal kapcsolatos félelmeim vannak, hogy hogyan legyek egyszerre anya és nő. Elfogadom , hogy ugyanannyit kell kapnom, mint amennyit adok, elfogadom a nőiségemet.

 

MELL - EMLŐGYULLADÁS

Az emlőgyulladás következtében a mell igen érzékennyé válik Ez főleg egy csecsemő szoptatásakor alakulhat ki, és ilyenkor általában fel kell hagyni a szoptatással. Mivel szorosan az anyasághoz kapcsolódik ez a probléma, egy olyan kellemetlenséget „kreálok" magamnak, amelynek következtében bűntudat nélkül abbahagyhatom a szoptatást. Az is lehetséges, hogy nekem van olyan érzésem, hogy túlságosan anyáskodnak felettem, vagy a társam, vagy valaki a közvetlen környezetemből. Ezek a mellfájdalmak arra is utalhatnak, hogy túl kemény, szigorú vagyok magammal szemben. így elfogadom, hogy meghagyom másoknak a választás szabadságát, megtanulom szeretni önmagamat. Felismerem, hogy mindannyian a tapasztalataink által fejlődünk.

 

MELL - FÁJDALOM. CISZTA 

Amikor mellproblémáim vannak, akkor fel kell tennem magamnak a kérdést, nem féltem-e túl, vagy nem nyomom-e el túlságosan a gyermekeimet vagy a társamat. Akkor jelenik meg ciszta, ha bűntudatom van az anyasággal kapcsolatosan, vagy ha érzelmi sokkot éltem meg. Túlféltem az általam szeretett embereket, így viszont nem hagyom őket élni, helyettük hozom meg a döntéseket, tyúkanyó vagyok. Jobban teszem, ha hagyom szeretteimet önállósodni azért, hogy ők is felelős személyekké válhassanak.

MELLKAS

A mellkas a személyiségről, identitásról alkotott fogalmaimhoz és a lényem legbensőbb részéhez kapcsolódik. Itt található a szívem, a tüdőm, amelyek az önálló életemhez szükséges, létfontosságú szerveim. Ha ezen a területen van problémám, akkor fel kell tennem magamnak a kérdést: „A családi viszonyaimmal kapcsolatosan nem életem-e át valami olyasmit, amely igen mélyen érintett engem?" „Félek magamat valakivel vagy valamivel szemben elkötelezni, ami ahhoz vezet, hogy elkerülöm az olyan helyzeteket, amelyben adnom kellene, vagy ami által érintetté válnék?" Tudatára ébredek annak, hogy nagyon áldásos számomra a valós érzéseimnek és a sebezhetőségemnek kimutatása. Mindig nyertes leszek, ha igaz vagyok!

 

MELLKASI SZORÍTÁS

Amikor szorítást érzek a mellkasomban, olyan, mintha nehéz súlyt helyeznének a tüdőmre. Úgy érzem, fulladozom. Ez lehet az engem elárasztó érzelmek, a rám nehezedő gondjaim, bennem forrongó lázadásom szimbóluma. Úgy érezhetem, hogy a tekintély, a „hatalom" elnyom engem azáltal, hogy kihasznál, kizsákmányol. Az is lehet, hogy egy emberrel vagy egy helyzettel szemben élek meg ekkora nyomást, amely egy mély bizonytalanságból ered, és ami miatt azt szeretném, hogy minél gyorsabban megoldjam, orvosoljam ezt a helyzetet. Visszaveszem az engem megillető hatalmat. Tudatára ébredek az általam birtokolt szabadságnak. Elengedem, (elszabadítom a negatív érzelmeimet azért, hogy a nyugalom és a szeretet váltsa fel azokat.

 

 

blog comments powered by Disqus