5+1 érv: ezért fogysz gyorsabban az algákkal!

Hámori Blanka
2017. 04. 05. 11:04:05
5+1 érv: ezért fogysz gyorsabban az algákkal!

 

 

 

Alga készítmények gyorsabb fogyás

 

A betegségek megelőzésében és gyógyulási folyamatokban játszanak fontos szerepet, de az alakformálásban is segíthetnek. A fogyás során több ponton is támogatnak téged, ezért érdemes beiktatni őket, ha túlsúllyal küzdesz - természetesen a mozgás és diéta mellett.

 

Először is kiemelnénk, hogy a MEGFELELŐ ÖSSZETÉTELŰ algabevitelről szól a cikk, hiszen nyilvánvalóan 5 algafaj többet tud, mint egy :) A lent leírtakat nemcsak tanulmányok, de az algafogyasztók tapasztalatai is alátámasztják. Lássuk hát:

 

Hogyan segíti a fogyás folyamatát az alga?

1. Kielégíti a hiányállapotot

Mind hiányállapottal küzdünk, ez a 21. század gyorsan-termelt, gyorsan-gyártott, feldolgozott élelmiszereinek köszönhető, még a tudatosan táplálkozókat is érinti a tápanyag-hiány probléma. Ezt minőségi éhezésnek is hívjuk: a szervezet valójában nem éhes (kalóriára), de több vitaminra, ásványi anyagra, rostra vágyna. Ha ezt a minőségi éhezést rendbe rakjuk, egyrészt az éhségérzet és sóvárgás csökken, másrészt egy csomó fontos folyamat a szervezetben helyreáll.

2. Rostok - beindul az anyagcsere

Alapvetően vannak gyors- és lassú anyagcserével rendelkező emberek: a lassú anyagcserével inkább vagyunk hajlamosak a hízásra. Nos, ezen is lehet azért sokat változtatni! A rostok - az algákban rengeteg van - segítenek ebben, ráadásul eltelítenek, így tovább csökken a folyamatos éhségérzet! Testépítők gyakran (pusztán e tulajdonsága miatt) iktatják be az étrendjükbe versenyszezonban az algákat

3. Energikusabb napok, több mozgás

Nyilvánvalóan ez is a tápanyag-hiány pótlás egyik aspektusa: több energiával rendelkezünk, kevésbé vagyunk fáradtak és nyűgösek, ha mindent megkap a szervezetünk, amire szüksége van. Így nemcsak a napi tevékenységeinkre, de a sportolásra is több erőnk (és kedvünk) lesz! A mozgás pedig jócskán meggyorsítja a fogyási folyamatokat és az izomtónus növekedést...

4. Fehérje és aminosavak

Fehérje és a megfelelő aminosavak bevitele nagyon fontos alakformálási szempontból (is). Nyilvánvaló, hogy elsősorban az izomtónus növekedés miatt: feszesebb combok, karok, popsi nem alakulhat ki ezek nélkül! De nemcsak esztétikai szempontból van szükségünk az izmokra! A zsírégetés mértéke az izomzat mértékével arányos - hiszen több izom több kalóriát éget. (Ezért veszélyes izmokat sorvasztani, pl. koplalás által, hiszen így a "zsírégető-képességünk" csökken és szinte biztos a visszahízás - lásd a Jojó-effektusról szóló cikket!)

5. Fenil-etilamin - mint a csokiban!!

Több algafogyasztó számolt be róla, hogy mióta algát szed, kevésbé kívánja a csokit. Az értelemszerű, hogy sóvárgás a nasik iránt csökken (lásd első pont), de hogy miért emelte ki mindegyik a csokit, azt nem értettük. Aztán egy orvosi cikkben bukkantunk rá a megoldásra: az algák fenil-etil amint tartalmaznak, amely egy amfetaminokhoz (adrenalin, dopamin) hasonló vegyület: emeli a vérnyomást, a vércukorszintet, hangulatszabályozó szerepe van. Hiányában depressziós tüneteket produkálunk! Szakemberek szerint a csoki utáni sóvárgásunk emiatt alakul ki - sőt, azt is bizonyították, hogy a szerelem időszakában termel az agyunk sok fenil-etilamint! :) Szóval az algával nemcsak a csokiról mondhatunk le könnyebben, de vidámabbak is leszünk.

+1. Felszívódás: 90% feletti

Az étrend kiegészítőket sokan azért utasítják vissza - nagyon helyesen - mert kétségeik vannak a felszívódást illetően. Egyes cikkek szerint a gyárakban gyártott színes, szintetikus tabletták csak néhány százaléka szívódik fel, a többi (méreganyagként) a belekben lerakódik. Nos, jó tudni, hogy a mikroalgák speciális sejtfallal bírnak, így a felszívódásuk 90% feletti!

És most íme néhány kép ügyfeleinktől, motivációként fogyáshoz:

Csak egy bizonyos testrészeddel, vagy a narancsbőröddel van problémád? Olvasd el a helyi fogyásról és feszesítésről szóló cikket!

Kérdésed van? Keress bátran!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: alga fogyás spirulina
blog comments powered by Disqus