Termékek Menü

Ha jó az étrended, és még a hiányt kiegészíted algákkal, egészséges maradsz

Ha jó az étrended, és még a hiányt kiegészíted algákkal, egészséges maradsz

 „Ezenkívül van még egy nagyon lényeges ütőkártyájuk az algáknak: tartalmazzák a túlélés kódját ugyanis a földi élet keletkezésével egyidősek..”

 

Gondoljuk csak el! Egy emberöltő alatt – amit vegyünk 80 évnek – kb 50 tonna élelmiszert kebelezünk be. Már hogyan lenne mindegy, milyen anyagokból áll össze ez az elképesztő tömegű tápanyag??

Természetesen Itt nem a cukorbetegek vagy más jól definiált anyagcsere betegségben szenvedők orvosilag előírt szigorú diétájáról beszélek, hanem az egészségtudatos életmód alappilléreként számon tartott táplálkozási algoritmusról.

Együnk húst, vagy ne együnk? Lúgosítsunk? És ha igen, akkor hogyan? Főzzük meg lassan, hosszan az ételeinket, vagy inkább a nyers kosztra törekedjünk? Sózhatunk, vagy ne tegyük? Vajat használjon, vagy margarint, vagy kókuszzsírt? vagy tán egyiket sem, csak is olívaolajat? Mi újság a liszttel? És a paleolit diéta? Hová lett” A tej élet, erő, egészség” szlogen? Most akkor jó a csontritkulásra a tej, vagy sem?... És még oldalakon keresztül sorolhatnám a joggal felmerülő kérdéseket.

De van egy jó hírem! „Minden út Rómába vezet” – mondja a korabeli mondás. .. és ez napjainkban is ugyanúgy helytálló, azaz ugyanazt a célt többféle módon is elérhetjük. És ez nem is lehetne másképp pont az emberekkel kapcsolatban, hiszen minden egyes ember tökéletes és megismételhetetlen egyediség, ennek megfelelő testi, lelki és szellemi vonásokkal.

Éppen ezért mindenkinek egyénre szabottan kell megállapítani a neki megfelelő táplálkozást, és ezzel együtt az életmódot is.

Ha jó néhány fontos irányvonalat betartunk, s a többit jó érzékkel adottságainkhoz, személyiségünkhöz igazítjuk, és ezt megfelelő egészséges gondolkodással, életvitellel társítjuk, akkor jó eséllyel sikerül eligazodnunk az útvesztőben, és elérnünk célunkat.

 

Fő irányvonalak:

ne legyenek tiltott tabuink, mert nem kell a bűntudat! Viszont a jó minőségű ételek széles választékából minél változatosabban válogassunk, amit aztán jóízűen, örömmel tudunk elfogyasztani.

Minél természetesebb formában szerezzük be táplálékunk alapanyagait, amit lehetőleg mi magunk dolgozunk föl, ha ez nem megy, akkor is ügyeljünk arra, hogy lehetőleg minél kevesebb káros „műanyag”(tartósító, adalék, színezék…stb) legyen benne.

A feldolgozásnál ne süssünk olajban, zsírban, inkább pároljunk, főzzünk, vagy zsiradék nélkül grillezünk, vigyázva arra, hogy ne égessük meg ételeinket.

Az összetételénél ügyeljünk arra, hogy 55-60% összetett szénhidrát legyen ( zöldség, gyümölcs), zsiradék ne haladja meg a 20-25%-ot (és többszörösen telítetlen olaj legyen, mint pl. az olíva, lenmagolaj stb) és a fehérjéből 15% bőben elegendő – nagyobb része ennek se hús legyen, de ha hús, akkor viszont hal! (Megjegyzem, hogy  zöldleveles növényekben, a közhiedelemmel ellentétben, bőven van jó minőségű fehérje.)

Finomított szénhidrátokból ( cukor, fehérliszt, burgonya, fehérrizs, édességek, ) minél kevesebbet együnk.

Emésztésünk kímélése érdekében fontos a megfelelő ételtársítás.

A leglényegesebb szabály:  fehérjéket és keményítőtartalmú ételeket ( pl. burgonya, rizs, liszt..) lehetőleg külön étkezések alkalmával fogyasszunk, viszont mindkettő jól társítható zöld és keményítő mentes növényekkel.

Gyümölcsöket, desszerteket legjobb, ha a főétkezéstől függetlenül, elkülönítve fogyasztjuk.

Este hat után már ne együnk nyerset, főleg gyümölcsöt ne, mert erjedni kezd a szervezetünkben, gázok és alkohol képződik belőlük, ami rendkívüli módon savasít, és rontja az anyagcserét.

Soha se tömjük magunkat degeszre, hisz a statisztikák is kimutatták, hogy úgy 80%-ig jóllakás a legegészségesebb.

Naponta  legyen egy hosszabb időszak, mikor pihen a gyomor-bél rendszer (pl. este 8-tól reggel 8-ig ) ilyenkor csak vizet, vagy cukormentes teát igyunk… szervezetünk meghálálja.

Mint ahogy azt is meghálálja, ha hetente tartunk egy diétásabb napot, pl gyümölcs vagy folyadék nap.

Étkezésnek adjuk meg a módját, nyugodtan, mérgező gondolatoktól mentesen igyekezzünk ételünket jóízűen elfogyasztani ( ugyanis a táplálék biohasznosulását a lelkiállapotunk nagymértékben befolyásolja.

Étkezések között ( de ne vele egy időben, hogy az emésztéshez szükséges gyomorsavat ne hígítsuk!) fogyasszunk bőven annyi cukormentes folyadékot, hogy a napi mennyiség 2-3 liter meglegyen.

Ételeink piaci szemléletű megváltozása miatt a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem tudjuk a mai világban a szervezetünk zökkenőmentes működéséhez szükséges összes fontos tápanyagot biztosítani.

Így szinte biztos, hogy valamilyen hiányunk mindig keletkezik, ami aztán egyensúlyunk kisebb-nagyobb felborulását eredményezheti.

Ha hozzáveszzük még az általunk nem befolyásolható, bennünket érő ártalmak sokaságának káros hatását is, biztosan állíthatom, hogy szükségünk van valamilyen ideális pótlásra egészségünk megőrzése, visszaszerzése vagy éppen a hosszabb élet reményében.

 

Eddigi ismereteim alapján a legkomplettebb tápanyagot egy ideális körülmények között termesztett, szigorúan ellenőrzött, hidegporlasztással, a benne lévő több ezer bioaktív anyagot gondosan megkímélve előállított Imune alga készítmény adhatja számunkra, mely 4-féle, hosszas kutatással alaposan megvizsgált algafajt tartalmaz, melyek így együtt tudják mindazt, amire a szervezetünknek szüksége van.

Nem csak sejtjeink táplálását, de a méregtelenítésüket és az ártalmaktól való védelmüket is képesek ellátni nagyszerű bioaktív anyagaik révén.

Én magam és a családom is ezzel egészítjük ki táplálkozásunkat, és a betegeimnek is ezt ajánlom, mivel ilyen könnyen felszívódó formában lévő több mint 4000 bioaktív anyaghoz – köztük az összes esszenciális aminosavhoz, az idegrendszerünk számára is nélkülözhetetlen omega-3, omega-6, zsírsavakhoz, életfontosságú vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és antioxidánsokhoz – nem tudnánk hozzá jutni másképp egy termékben.

Ezenkívül van még egy nagyon lényeges ütőkártyájuk: tartalmazzák a túlélés kódját ugyanis a földi élet keletkezésével egyidősek, azaz 4 milliárd évesek! S minden, ami bennük van, a természet ajándéka, a maga tökéletességében.

 

 

Dr. Holler Olga

háziorvos, foglalkozás-egészségügyi szakorvos

hagyományos kínai gyógymódok

blog comments powered by Disqus
Top Imune alga csomagok
Információk