Termékek Menü

Aminosavak

Az emésztési folyamatok során az étkezéssel bevitt fehérjéket a szervezet kisebb részekre, majd végül szabad aminosavakká bontja. Ez a folyamat függetlenül a fehérje típusától, a szervezettől további fáradtságot és időt igényel. A szabad aminosavak csak azután tudnak eloszlani a szervezetben, miután beléptek a véráramba, ezután használhatók a szövetek regenerálására és fejlődéséhez. Testünk fehérje struktúráit 22 különböző aminosav építi fel. Az első csoport az esszenciális aminosavak amiket teljes mértékben az étkezéssel kell bevinni. A második csoport az endogén aminosavak, amely eltérően az exogén aminosavaktól, a szervezet képes előállítani magának. A táplálék kiegészítés az edzés és az étkezések között szabad aminosavakkal vagy aminosav komplexekkel, amelyek fehérje hidrolízisből származnak, nagymértékben növelik a sport táplálkozás tápértékét. Ezek a leggyorsabb építőkövei az izomszöveteknek, amit képesek vagyunk biztosítani. Ez akkor működik legjobban, ha reggel, edzés előtt vagy edzés után visszük be. Tudósok felfedezték néhány nagyon érdekes jellemzőjét az aminosavaknak, amelyek a metabolikus funkciókból adódnak. Ha megnövelt adagban visszük be azokat az aminosavakat, amik mono-készítmények, például BCAA-k, L-glutamin, L-arginin, L-tirozin, ezek további előnyöket biztosítanak. Ezek gyakran nem csak nagyszerű építőanyagok vagy alternatív eneriaforrások az edzések alatt, de a hormon és enzimtermelés elő anyagai is. 

Aminosavak
Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.