Termékek Menü

Gluténmentes saláta recept: Alga, Quinoa Saláta

Csuka György
2017-05-22 18:23:00
Gluténmentes saláta  recept: Alga, Quinoa Saláta

 

Az egészséges táplálkozás egyik titka, készítsél olyan salátákat ami tele van egészséges vitaminokkal tápanyagokkal. Az alga komplex, quinoa tartalmaz gazdagon  C-vitamint, vasat, magnéziumot, fehérjét, E-vitamint, B-komplex vitaminokat és oldható és oldhatatlan diétás rostokat. Az édeskömény támogatja az egészséges emésztést, az uborka hidratálást biztosít, a kókusz gyulladáscsökkentő és gombaellenes, goji bogyókat vas és C-vitamint tartalmaz.

 

 

Superfood : Alga komplex,  Quinoa,  goji bogyókkal, édesköménnyel, és aprított kókusszal

 

 

Készítési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc (quinoa készítéséhez)

Teljes idő: 35 perc

Hozzávalók: 2 csésze quinoa, elkészítve

1 evőkanál. Imune alga por (kapszulát szétszedve)

1 lime lé - ízlés szerint

2 evőkanál. Kókuszdió-aminosav

1 uborka, vékonyan szeletelve

1 teáskanál. Rózsaszín himalájai tengeri só

1 édeskömény, vékonyan szeletelve

1/4 csésze szárított goji bogyó

1/4 csésze nyers, aprított, cukrozatlan kókuszpelyheket

Elkészítés:

 2 csésze szárított quinoa-t néhány órára, vagy egy éjszakán hagyja ázni. Jól öblítse le, és adj hozzá 4 csésze forró vizet egy nagy edénybe. Csökkentsd a hőt, és párold 10-15 percig, sűrű kevergetéssel. Kapcsold ki, tegyél fedelet a fazékra, és hagyd hogy a quinoa elnyelje a vizet és bolyhos legyen. 

Hagyd a quinoa kihűljön.

Alaposan keverjünk 1 evőkanál. Alga komplex  port, a hűtött, elkészített quinoa-hoz.

 Utána a zöldes quinoahoz, adj hozzá egy lime és kókuszdió aminosavat, mellé himalájai tengeri sót, ízlés szerint.

A goji bogyókat rakjuk egy csésze meleg szűrt vízben néhány percig, majd törd össze. Így  megkönnyíti a szárított bogyók emésztését.

 Adjunk hozzá szeletelt uborkát és édesköményt.

Keverj össze az eddigi hozzávalókat és tetejére nyers aprított cukrozatlan kókuszpelyhet.

Így elkészítettél egy szuper vitaminbomba salátát.

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá.

 

blog comments powered by Disqus