Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Asztaxanthin segít a magas koleszterinszint kezelésében

Asztaxanthin segít a magas koleszterinszint kezelésében

 

Asztaxanthin befolyásolja a magas koleszterinszintet

 

A magas koleszterinszint olyan súlyos állapot, amelyet túl sok alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) jellemez a vérben. A felnőtt amerikaiak közel 34% -át tekintik magas LDL-koleszterin szintnek.

 

A koleszterin önmagában nem rossz. Természetesen a máj termeli, és a vér útján szállítja, hogy felhasználják sejtmembránok, D-vitamin és bizonyos hormonok előállításához. A baj akkor kezdődik, amikor túl sok van a vérben.

 

Mivel nem oldódik vízben, a felesleges koleszterin általában a vérerek falán, főleg az artériákon válik le. Ez soha nem jó hír, mert a keskeny artériák tökéletes recept a stroke vagy a szívroham számára.

 

Az orvosok a magas koleszterinszintű embereknek a dohányzásról való lemondást, az egészséges táplálkozást, a testmozgást és a fogyást javasolják.

Az étrend Asztaxantinnal kiegészítése szintén eredményeket mutatott a magas LDL-szint csökkentésére. Az egyik vizsgálat azt mutatja, hogy a napi 6–18 mg Asztaxantin 84 napig történő bevétele csökkenti a magas koleszterinszintet mutató egyének gyakran magas LDL-szintjéhez kapcsolódó lipidszintek vérszintjét.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy az Asztaxantin hozzájárul a jó koleszterin szintjének növeléséhez. Egy másik 2017. évi kutatás kimutatta, hogy a likopin, az Asztaxantin és más karotinoidok kombinációjának 45 napig tartó kombinációja csökkenti a hím patkányok triglicerid- és LDL-koleszterinszintjét.

 

Forrás: Asztaxanthin kutatás 

 

 

blog comments powered by Disqus